Concursul regional Luceafarul

Stimaţi colegi,

      Dorim ca în acest an să colaborăm pentru derularea a două proiecte: Concursul regional LUCEAFĂRUL şi Concursul Naţional EXCELENŢA ÎN ASTRONOMIA DE AMATORI (pe care îl vom lansa în luna martie). Menţionăm că cele două proiecte se realizează în parteneriat cu Societatea Ştiinţifică ORION Tulcea.

      Proiectul Concursul regional LUCEAFĂRUL lansează elevilor de liceu invitaţia de a-şi folosi talentul şi creativitatea artistică în realizarea unor lucrări literare pe teme cosmogonice.

      Unul dintre motivele cuprinse de această temă şi care se va regăsi în lucrările înscrise în concurs, este proporţia gigantică a spaţiului şi timpului universal, în fapt viziunea asupra Cosmosului în antiteză cu fiinţa umană neînsemnată şi muritoare, evoluţia Cosmosului, armonia născută din rotirea aştrilor şi perspectiva mitologică.

      Ediţiile precedente ale Concursului LUCEAFĂRUL s-au desfăşurat la nivel local şi au demonstrat interesul elevilor pentru afirmarea valorii lor, pentru posibilitatea de a se exprima şi comunica. Ne-am propus ca Festivitatea de premiere să fie realizată în preajma Zilei Mondiale a Poeziei.

FORMULAR INSCRIERE

Download [30.50 KB]

REGULAMENT INSCRIERE CONCURS LUCEAFARUL

Download [58.50 KB]

                                                   LA MULŢI ANI!

           Coordonator proiect, prof.Ioan Adam