Concursul de creaţie poetică „Luceafărul”, ediţia a III-a

Asociaţia Astronomică „Sirius” – Club UNESCO a organizat pe 11 iunie 2015, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, cea de-a III-a ediţie a Concursului de creaţie poetică „Luceafărul”. Competiţia face parte din Programul AAS “Educaţia şi astronomia în mileniul III” şi are următorul motto: “Atunci când lumina unui meteor cade pe noi, simţim că trăim printre galaxii”.

Concursul a avut drept scop stimularea creativităţii elevilor, contribuind astfel la promovarea acestora pentru diverse concursuri naţionale şi internaţionale. Participarea liceenilor la acest concurs conduce la creşterea stimei de sine, activarea resurselor creative şi antrenarea abilităţilor empatice.

Juriul alcătuit din prof.Ioan Puflea şi prof.Rica Luchianov a apreciat talentul tinerilor poeţi şi a acordat următoarele premii:

Premiul I – Georgiana-Mădălina Morozii, clasa a XIF2, prof.îndrumător Rica Luchianov

Premiul II  –  Cosmin Alin Boţoroga, clasa X SN3, prof.îndrumător Rica Luchianov

Premiul III – Andra-Georgiana Pălmaciu, clasa XI F2, prof.îndrumător Rica Luchianov

Menţiune  –  Anamaria Gheorghiţă, clasa IX F2,  prof.îndrumător  Ionel Şerban

Menţiune  –  Daniel Săvescu, clasa XI MI2,  prof.îndrumător  Ioan Puflea

Menţiune  –  Iuliana Gabriela Popa, clasa XII F1,  prof.îndrumător  Rica Luchianov

Misiunea pe care ne-am asumat-o este aceea de a le facilita tinerilor să aprecieze adevăratele valori de care au nevoie pentru dezvoltarea personală şi de a stimula creativitatea în domeniul poetic.

Preşedinte AAS, prof.Ioan Adam