Evenimentul „Stele de Crăciun” 2023

Oare există pe lume o zi mai frumoasă decât Ajunul Crăciunului? Crăciunul este, prin tradiție, o sărbătoare a familiei. Asociația Astronomică SIRIUS a ținut să creeze o atmosferă familială caldă și festivă cu ocazia tradiționalului eveniment „Stele de Crăciun”, duminică, 17 decembrie, la sediul secundar AAS. Au fost prezenți pentru a fi alături de copiii care activează în organizație, părinți, bunici și membri ai asociației.
Moș Crăciun a fost întâmpinat cu frumoasele colinde românești interpretate de un grup de copii din comuna Perieni, elevi la instituții școlare din Bârlad și Perieni. Evenimentul a fost marcat de emoția și fericirea din ochii copiilor care au primit de la Moș Crăciun Diplome de Merit, mândru să confirme cu ajutorul spiriduşilor că membrii MiniAAS sunt copii cuminți, silitori și cu rezultate deosebite la nivel național și internațional, precum și cadouri și dulciuri.

Cu ocazia acestui eveniment au primit Certificatul de participare la proiectul Internațional ERATHOSTENES 2023, elevii: Anastasia-Maria Grancea, Petru Vlad Munteanu, Alexia Ioana Roșca, Gabriela Elena Neacșu, Teodor Mihai Butnaru.
Magia Crăciunului a fost adusă în versuri de Sofia-Teodora Darie, emoționându-l pe Moș Crăciun:

Dragi copii o să vă spun
Cine este Moș Crăciun:
Este un bătrân haios,
Care nu merge pe jos.

Are acas’o sănioară
Și cu ea tot iute zboară
Din oraș în alt oraș
Și-ajunge la copilași.

Renii zboară ca și vântul,
Parcă nici n-ating pământul.
Ninge tare și e frig,
Moșul nu simte nimic.

Printre participanți s-a numărat și Rucsanda Țațu, care, la cei trei anișori ai ei, s-a alăturat grupului MiniAAS pentru o călătorie fascinantă printre stele și planete, cu intenția de a deveni cosmonaut!
Și pentru că au fost cuminți și au încurajat copiii să participe la activități care vizează dezvoltarea lor personală, au primit cadouri și adulții…

Au contribuit la realizarea unui moment frumos, de tradiție, de spirit și suflet, ce le-a oferit copiilor o amintire specială: Iulia Chiper, prof. Cristian-Costel Stroe, prof. Maria Giușcă, prof. Diana Scîntei, Gabriel Săndulescu, Alexia Ioana Roșca, Ioana Roxana Chițanuc.

Magia Crăciunului ne cuprinde pe  toți de la mic la mare, amintindu-ne însă că trebuie să privim dincolo de propriile noastre dorințe și să fim mai buni!

Președinte AAS, prof. Ioan ADAM