Rezultatele Concursului Internaţional „Green Planet” 2016

Manifestarea intitulată „Green Planet” este realizată în cadrul programului „Dialogul culturilor”. Acest program susţinut de Federaţia Rusă, instituţii şi organizaţii sociale, ştiinţifice şi culturale include Concursul Internaţional „Green Planet” şi Forumul Ecologic „Green Planet”. Concursul iniţiat de Organizaţia „Green Planet” din Rusia este interdisciplinar (ecologie, astronomie, fizică, chimie, biologie, informatică) şi cuprinde mai multe secţiuni: „Natura și soarta oamenilor”, „Planeta Verde văzută prin ochii copiilor”, „Eko-obiectiv”, „Natură. Cultură. Ecologie”, „Diversitatea vechilor tradiţii”.

Obiectivele  manifestării:

-Să contribuie la dezvoltarea copiilor și adolescenților prin implicarea lor în activități creative;

-Să dezvolte respectul tinerilor pentru natură;

-Să contribuie la educarea copiilor și adolescenților pentru o atitudine tolerantă faţă de valorile universale, în conformitate cu principiul conservării diversității culturale și naturale;

-Să promoveze cultura ecologică și o atitudine proactivă a tinerilor în ceea ce privește provocările globale cu care se confruntă omenirea.

Termenul limită de trimitere a lucrărilor la ediţia din acest an a fost 31 mai.  În 2016 Forumul Green Planet” s-a desfăşurat în trei regiuni din Federaţia Rusă: Stavropol Krai Svetlograd (septembrie), Balashikha – regiunea Moscovei (octombrie), regiunea Samara (octombrie). Fiecare etapă a cuprins o varietate de activităţi: înmânarea diplomelor laureaţilor ediţiei 2016 a Concursului „Green Planet”, vizitarea unor centre de ecologie, obiective culturale şi istorice, prezentări ale activităţii de cercetare şi de creaţie în domeniul ecologiei din centrele organizatoare a Forumului, expoziţii, momente artistice, excursii.

Deoarece nu am putut fi prezenţi la festivitatea de premiere, am primit diplomele trimise de organizatori prin poştă. Membrii Asociaţiei Astronomice „Sirius”-Club UNESCO au obţinut la ediţia 2016 a Concursului Internaţional „Green Planet” 5 titluri de LAUREAT:

-Radu Andreea, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad;

-Ţonea Andreea, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad;

-Timofti Mihail, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad / Cercul de meşteşuguri „Să redăm tradiţia!”;

-Pană Luiza-Alexandra, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad /Cercul de meşteşuguri „Să redăm tradiţia!”;

-Cordun Elena-Maria, clasa a  a X-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad /Cercul de meşteşuguri „Să redăm tradiţia!”.

Profesori coordonatori: prof.Adrian Dodonete, prof.Iulian Mancaş, prof.Ioan Adam, prof.Liliana Radu, meşter popular Dan Horgan.

Asociaţia Astronomică “Sirius”-Club UNESCO a primit o Diplomă de Excelenţă din partea organizatorilor pentru marea contribuţie la formarea culturii ecologice la copii şi adolescenţi, pentru păstrarea moştenirii culturale a ţinutului natal, pentru participarea la ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional de ecologie pentru copii „Planeta verde” 2016 (declarat „Anul Filmului”).

Participarea membriilor AAS la Concursul „Green Planet” a permis dezvoltarea capacităţii de exprimare a tinerelor talente din cadrul organizaţiei. De la prima ediţie şi până în prezent, membrii AAS şi MiniAAS au obţinut la acest concurs 92 de titluri de LAUREAT.

Preşedinte AAS, prof.Ioan Adam

Galerie foto: