“Stele de Crăciun” 2014

Pe 19 decembrie 2014, Moş Crăciun a venit la sediul Asociaţiei Astronomice “Sirius”-Club UNESCO, tocmai din Laponia, cu multe cadouri, la tradiţionalul eveniment “Stele de Crăciun”. La eveniment au participat membri, părinţi, parteneri, colaboratori şi simpatizanţi ai asociaţiei.

DSCF0246

Moş Crăciun a lăudat membrii asociaţiei pentru rezultate deosebite obţinute în competiţiile naţionale şi internaţionale organizate în acest an. Pentru succesul proiectelor derulate în 2014, membrii AAS au primit felicitări şi din partea Uniunii Astronomice Internaţionale (UAI) prin intermediul doamnei Madeleine Smith-Spanier – Database Manager/Assistant, cu urarea de sărbători fericite şi un An Nou minunat!

Moş Crăciun ne-a adus şi o veste minunată despre un membru AAS: Vlad Mărgărint, aflat în momentul de faţă în Elveţia, unde studiazã Matematica (Master) la ETH Zurich, este finalist la categoria Europa Universitar la Gala Premiilor Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru Excelenţă Academică în Străinătate.

Invitaţii au intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă pregătind cele mai frumoase colinde! Crăciunul ne duce cu gândul la zilele copilăriei, la fericire. Poate de aceea cei aflaţi în alte locuri, se întorc acasă de Crăciun. Este şi cazul membrilor AAS, studenţi în diferite oraşe din România (în special cei din promoţia 2014, clasa XII SN1, care au ţinut să participe şi la ediţia din acest an, după ce anul trecut au fost organizatorii evenimentului).

DSCF0221

Moş Crăciun şi asistenta lui au adus bucurie în inimile tuturor participanţilor, tineri şi adulţi. Cel mai tânăr participant, Horaţiu Toma, a cântat melodia „Ştii Dragă Moş Crăciun” şi a primit primul cadoul de la Moş Crăciun. Organizatorii, 15 membri ai asociaţiei de la clasa XII MI1 / Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad coordonaţi de Lidia Ciulin, au inclus în desfăşurarea evenimentului colinde româneşti şi internaţionale interpretate de grupul “Cosmos” şi invitatul special  Cristian Silav, precum şi tradiţionalul Pluguşor.

DSCF0237

Crăciunul este o festivitate pentru întreaga familie. Considerăm că la activitatea „Stele de Crăciun” fiecare membru AAS a simţit că face parte dintr-o familie! Ceea ce contează de Crăciun este să fim împreună, pentru că această sărbătoare este o stare de spirit!

Preşedinte AAS,

prof.Ioan Adam