Cred că am găsit un meteorit. Cum pot afla dacă chiar este un meteorit?

Adesea meteoriţii arată diferit de pietrele din jurul lui. De obicei sunt negri datorită topirii suprafeţei din cauza frecării în timpul căderii prin atmosferă. Zborul prin atmosferă ar putea, de asemenea, forma nişte depresiuni în formă de bol pe suprafaţă. Apoi, din cauză că aproape toţi meteoriţii conţin fier, aceştia vor fi mai grei pentru mărimea lor şi sunt atraşi de magneţi.

 

 

Deci, dacă găsiţi o piatră grea şi neagră care arată diferit faţă de pietrele din jur, eventual cu o suprafaţă cu depresiuni, care este atrasă de magneţi, atunci este posibil să fi descoperit un meteorit! Dacă asta crezi că este, vizitează cel mai apropiat muzeu care are meteoriţi expuşi (de exemplu, la Facultatea de Geologie de la Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca), sau trimite o părticică din el (cel puţin cateva grame) la:

The Institute of Meteoritics, Department of Geology, University of New Mexico, Albuquerque, NM 87131; sau Lunar and Planetary Laboratory, Space Sciences Building, University of Arizona, Tucson, AZ 85721.