Cât de mari sunt particulele meteorice care determină “stele căzătoare”? Ce factor le afectează culoarea, lungimea şi strălucirea?

Marea majoritate a particulelor meteorice este de fapt mai mică decât un grăunte de nisip.Totuşi, câteva sute de tone de particule meteorice ard în atmosferă în fiecare zi.

       Majoritatea meteorilor sunt gălbui sau albi,  culoarea depinzând de cât de tare strălucesc (ochii voştri disting destul de greu culorile în cazul obiectele vagi) şi de temperatură. Unii meteori, care sunt extrem de strălucitori, pot apărea ca albaştri sau albi.

       Strălucirea meteorului depinde de cât de mult se încălzeşte corpul meteoric, cât de mare este (un corp meteoric mai mare poate genera mai multă energie pentru că este mai mult material pentru ardere) şi cât de repede cade.

       Lungimea urmei pe care o lasă meteorul pe cer, depinde în general de unghiul sub care este văzut. Dacă corpul meteoric cade de-a curmezişul, cu privirea ta poţi vedea o urmă lungă, dar dacă vine direct spre tine, nu vei vedea nici o dâră. (Şi ar trebui să te rogi  să ardă înainte de impact!)