Informare de presă Proiectul educațional „Tabăra la lângă casă” 2021

În cadrul proiectul educațional „Tabăra de lângă casă” 2021 derulat la Şcoala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad în perioada vacanței de vară. elevii au realizat activități practice legate de astrul zilei, elementele sferei cerești, numărul de stele observat pe cerul nocturn, activități observaționale (în funcție de starea vremii), dar și participarea la evenimente deosebite, cum ar fi programul internațional „Asteroid Day” din 30 iunie cu evenimentul „Asteroizii, între apărarea planetară și beneficii”, observarea maximului curentului de meteori Perseide, pregătire pentru participarea la proiectul internațional ERATHOSTENE din septembrie. De asemenea, în perioada taberei, s-au organizat activități de pregătire a olimpicilor pentru participarea la etapa națională de la Suceava.

Participanții au avut posibilitatea să efectueze experimente, să facă măsurători, să înregistreze date şi să le valorifice în activitatea de astronomi amatori. Cel mai tânăr participant la această ediție a fost Andreea Silvestru, clasa a II-a, de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad.

Elevii au primit la final Certificatul de participare la TABĂRA DE LÂNGĂ CASĂ și ediția a III-a a volumului lui Victor Anestin „Cum să înveți stelele”, comentată, revizuită și adăugită de Micea Pteancu și Dan-George Uza (Editura ASTROMIX Cluj-Napoca 2021). Această carte de astronomie pentru începători servește scopului proiectului TLC, având o formă simplă și nepretențioasă și 27 de hărți cerești în text.

Un câştig deosebit al participării la „Tabăra de lângă casă” este dobândirea unor abilităţi practice, ceea ce va facilita învățarea pe termen lung și transferul de cunoștințe.

Preşedinte AAS, prof. Ioan ADAM

Galerie foto: