Lansarea Hărții Interactive „UNESCO în România”

Președintele AAS a participat online vineri, 10 iunie, la evenimentul Lansarea Hărții Interactive „UNESCO în România”, realizat în cadrul programului CNR UNESCO dedicat aniversării a 50 de ani de la adoptarea Convenției privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural (1972). Harta cuprinde obiectivele de patrimoniu și celelalte desemnări UNESCO din România.
La acest eveniment au avut intervenții Madlen Șerban – Secretar General al CNR UNESCO, Ministrul Educației Sorin Mihai Cîmpeanu, reprezentanți ai ministerelor de linie cu atribuții în domeniile de activitate UNESCO, precum și ai Ministerului de Externe și ai Delegației Permanente a României pe lângă UNESCO.

Harta interactivă „UNESCO în România” a fost realizată în parteneriat cu compania ASIROM – Vienna Insurance Group și cu Televiziunea Română, ca inițiativă inclusă în programul de aniversare a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO și înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Aceasta reunește atât elementele înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe cele din Lista Patrimoniului Cultural Imaterial, rezervațiile biosferei, precum și geoparcurile din țara noastră. Alături de patrimonial cultural și natural, pe hartă sunt reprezentate și alte desemnări UNESCO din România: Rețeaua școlilor asociate UNESCO, Rețeaua catedrelor UNESCO, Rețeaua cluburilor si asociațiilor pentru UNESCO, Rețeaua orașelor UNESCO. Pe hartă, informațiile care descriu fiecare element sunt completate cu ilustrații foto și cu linkuri, care trimit fie către materiale video, fie către alte pagini web. Harta interactiva „UNESCO în România”, va putea fi folosită și ca instrument de informare sau ca instrument didactic pentru activitățile care vizează educația prin și pentru patrimoniu.

Președinte AAS, prof. Ioan Adam