Rezultatele Concursului Internaţional „Green Planet” 2017

Organizaţia „Green Planet” promovează în cadrul programului „Dialogul culturilor”, Concursul Internaţional „Green Planet”. Este un concurs interdisciplinar (ecologie, biologie, chimie, fizică, astronomie, literatură, meşteşuguri), susţinut de Federaţia Rusă, instituţii şi organizaţii sociale, ştiinţifice şi culturale.
În 2017, Concursul Internaţional „Green Planet” a inclus 6 secţiuni: „Natura – un dar neprețuit”, „Planeta verde văzută prin ochii copiilor”, „Eco-obiectiv”, „Diversitatea vechilor tradiții”, „Prezent și tradiție”, „Natura. Cultură. Ecologie”. Termenul limită de trimitere a lucrărilor la ediţia din acest an a fost 31 mai.

Concursul are ca scop:
-Implicarea copiilor şi adolescenţilor în diferite tipuri de activităţi creatoare:
-Dezvoltarea cooperării internaţionale şi diplomaţiei copilului;
-Creşterea la copiii din diferite ţări a unei atitudini atente la valorile generale pe care toţi oamenii o acordă principiului prezervării culturale şi naturale;
-Formarea culturii ecologice şi a unei poziţii active faţă de problemele globale cu care se confruntă omenirea.

La ediţia a XV-a a Concursului Internaţional „Green Planet”, membrii Asociaţiei Astronomice „Sirius”-Club UNESCO au obţinut 6 titluri de LAUREAT:
-Mihaela Ginghină, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad /
Clubul Copiilor „Spiru Haret” ;
-Elena Ginghină, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad /
Clubul Copiilor „Spiru Haret”;
-Andreea Ţonea, clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad /
Clubul Copiilor „Spiru Haret”;
-Luiza-Alexandra Pană – clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”Bârlad/
Cercul de meşteşuguri „Să redăm tradiţia!”;
-Elena Maria Cordun – clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad /
Cercul de meşteşuguri „Să redăm tradiţia!”
-Liliana Stoica – clasa a XI-a, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”Bârlad/
Cercul de meşteşuguri „Să redăm tradiţia!”

Profesori coordonatori: prof.Adrian Dodonete, prof.Iulian Mancaş, prof.Ioan Adam, meşter popular Dan Horgan.
La concurs s-au înscris copii şi elevi atât din Federaţia Rusă, cât şi din alte zone ale lumii: Germania, Armenia, Republica Moldova, Estonia, Ucraina, Vietnam, Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Grecia.

Ca o recunoaştere a contribuţiei deosebite a Asociaţiei Astronomice „Sirius”-Club UNESCO, organizatorii au oferit asociaţiei o Diplomă de Excelenţă.
În 2017, Forumul „Green Planet”, manifestare care a cuprins înmânarea diplomelor laureaţilor ediţiei a XV-a a Concursului „Green Planet”, vizitarea unor centre de ecologie, obiective culturale şi istorice, prezentări ale activităţii de cercetare şi de creaţie în domeniul ecologiei din centrele organizatoare, expoziţii, momente artistice, excursii, a fost organizat în diverse regiuni ale Federaţiei Ruse şi a fost dedicat anului ecologiei.

De la prima ediţie a concursului şi până în prezent, membrii AAS şi MiniAAS au obţinut 98 de titluri de LAUREAT. Putem afirma că participăm astfel la sărbătoarea comunităţii internaţionale a ecologiştilor elevi şi cadre didactice, o comunitate care a adus contribuţii importante la protejarea naturii şi a planetei Pământ.

Galerie foto: