“Stele de Crăciun” 2015

        Sâmbătă, 12 decembrie 2015, membrii, simpatizanţii şi partenerii Asociaţiei Astronomice “Sirius”-Club UNESCO, auintrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă  prin intermediul evenimentului devenit tradiţional, “Stele de Crăciun”.

        Conform tradiţiei, Moş Crăciun a  coborât pe o rază de Lună cu tolba plină de daruri, a ajuns la sediul asociaţiei unde s-a întâlnit cu elevii şi părinţii care îl aşteptau cu emoţie.

        Nu întâmplător Moşul a venit la membrii asociaţiei şi în acest an: activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute au contribuit la creşterea prestigiului organizaţiei. A fost un an bun cu realizări pe toate planurile, proiecte finalizate în concordanţă cu calendarul acestora, realizarea de noi parteneriate.

       Participanţii au fost colindaţi de copii de la grupa mare, Şcoala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad, coordonaţi de educ.Diana Scîntei, precum şi de doi copii născuţi în Italia, elevi în momentul de faţă la Şcoala Gimnazială „Vasile Pârvan” Bârlad, Ricardo Popa (clasa 0) şi Rebeca Popa (clasa a II-a), care au recitat poezii şi au interpretat colinde la flaut.

       Prin evenimentul „Stele de Crăciun”, membrii AAS au păşit pe tărâmul viselor şi cadourilor. Moş Crăciun a oferit micuţilor colindători dulciuri, iar membrilor AAS cărţi şi suveniruri de sezon. Moşul a transmis urări membrilor AAS care, în momentul de faţă, îşi continuă studiile la diverse facultăţi din România, îşi dau doctoratul / masteratul în diverse ţări ale lumii, sau îşi desfăşoară activitatea în ţări precum Australia, Germania, Suedia, Anglia, Franţa şi Italia.

        Menţionez contribuţia deosebită la organizarea evenimentului a elevilor Ioana Pavel, Mirela Rotaru, Consuela-Daniela Trif, Iulia-Denisa Ciulin/ Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, precum şi a prof.Maria Giuşcă, educ.Diana Scîntei şi ing.Ioan Onose.

        Până la sărbătorile de iarnă din 2016, copiii noştri se vor gândi la toate lucrurile frumoase, îşi vor aduna toate visele şi dorinţele şi-l vor întâmpina cu bucurie şi mai mare pe Moş Crăciun, pentru că, în mod magic, nu are vârstă!

             Preşedinte AAS,  prof.Ioan Adam

Galerie Foto: